fredag, juli 13, 2007

Lita på varandra...

Hör precis på radion att man inte ska lita på trevliga människor. Frågan är då, vem ska/kan man lita på? Antagligen kan man inte lita på någon (eller åtminstone finns det en risk om man gör det). Men lilla, snälla, naiva jag vill kunna lita på människor som jag träffar, speciellt om de är trevliga.

Inslaget på radion handlade om hjälpsamma, trevliga personer som erbjuder sig att hjälp till med att tex lyfta ombord väskor på tåget och när man vänder ryggen till försvinner med väskan och dess innehåll. Man ombads att inte låta okända människor, om än trevliga sådana, hjälpa en med väskorna. Jag vet bara att jag själv är en sådan person som gärna hjälper den äldre tanten ombord med sin stora tunga väska. Kanske kan man inte lägre erbjuda sin hjälp utan att bli attackerad av vakter, tågpersonal eller den person man bara vill hjälpa? Känns knepigt och helt upp åt väggarna fel när man inte ska kunna lita på människor som erbjuder sig att hjälpa.

Jag ska iallafall fortsätta att lita på människor som vill hjälpa till, för om vi misstror alla var hammnar vi då?

Etiketter: ,

0 Kommentar(er):

Skriv en kommentar

<< Hem

tidigare inlägg