fredag, juli 13, 2007

Lita på varandra...

Hör precis på radion att man inte ska lita på trevliga människor. Frågan är då, vem ska/kan man lita på? Antagligen kan man inte lita på någon (eller åtminstone finns det en risk om man gör det). Men lilla, snälla, naiva jag vill kunna lita på människor som jag träffar, speciellt om de är trevliga.

Inslaget på radion handlade om hjälpsamma, trevliga personer som erbjuder sig att hjälp till med att tex lyfta ombord väskor på tåget och när man vänder ryggen till försvinner med väskan och dess innehåll. Man ombads att inte låta okända människor, om än trevliga sådana, hjälpa en med väskorna. Jag vet bara att jag själv är en sådan person som gärna hjälper den äldre tanten ombord med sin stora tunga väska. Kanske kan man inte lägre erbjuda sin hjälp utan att bli attackerad av vakter, tågpersonal eller den person man bara vill hjälpa? Känns knepigt och helt upp åt väggarna fel när man inte ska kunna lita på människor som erbjuder sig att hjälpa.

Jag ska iallafall fortsätta att lita på människor som vill hjälpa till, för om vi misstror alla var hammnar vi då?

Etiketter: ,

måndag, mars 19, 2007

Genialt kreativt...

Jag slutar aldrig förvånas hur många kreativa människor det finns runt om på denna planet. Och med internet kan de nå ut till så många!

Ramlade via en artikel i Metro in på YouTube 2006 Video awards och vidare in på tävlingskategorin Most Creative. Just då låg 20-åriga norrmanen Lasse Gjertsen trea i denna kategori med sitt bidrag Hyperactive - Lasse Gjertsen.

Ännu fler kreativa videosnuttar hittar du Lasses YouTube-sida. Surfa runt och inspireras.

Tvåa var globertrottern Matt. Saknar dock ett besök i Sverige...

Ettan är också riktigt trevlig och orginell. Undrar hur de spånade fram ideén och hur många tagningar de tog innan de "satte" den?

Etiketter: ,

måndag, februari 26, 2007

Det är dags...

Varför stannade Nisse, Lindström bild

...att väcka den sovande rebellen inom oss!

Tycker du liksom jag om Hans Lindströms teckningar? Här finner du några fler av hans bilder.

Etiketter: ,

måndag, mars 27, 2006

Varför stå när man kan sitta?

I samband med internationella kvinnodagen hörde jag en intervju i P1, där en kvinna (som jag tror jobbade/forskade med genus-frågor) pratade om det omedvetna/medvetna förväntningar som läggs på oss på grund av våra kön. Ett exempel som hon tog upp var hur man på ett dagis hade renoverat toaletterna. Det fanns en pojk- och en tjej-toalett. Ni får själva gissa vilken toalett som hade färgtemat rosa/rött med prinsesstema och vilken som hade blått som basfärg med drakar, riddare och rymdraketer.

Men det var inte bara valet av färger och bilder som jag reagerade på, utan också att man hade en toalett för vardera kön. Varför!? Jo, säger någon, för att inte flickorna ska behöva sätta sig på en toalettring full med urin. Men den enkla och självklara lösning på detta eventuella problem borde vara att alla oavsett kön sitter ner på toaletten när man uträttar sina behov. På detta sätt behöver ingen sätta sig på en toaring full med urin.

I vår familj, som består av två killar och tre tjejer, är det självklart att vi pojkar också sitter ner, och ser till att strålen riktas nedåt. Så en sak, om än kan tyckas lite och obetydlig, som vi alla föräldrar som har söner, kan tänka på: lär pojkarna att sitta ner när man är på toaletten, och ni pappor föregå med gott exempel. Det är varken jobbigare eller tar märkbart längre tid!

På tal om toaletter. Hittade denna bild på en toalett på Globen. Någon som vet vad den betyder?

Etiketter:

torsdag, november 17, 2005

Vad är sanningen...

Ekot rapporterade idag: Irakier hävdar att de torterats med lejon. Hakade upp mig lite på hur USA:s försvarsminister Donald Rumsfeld kommenterade det hela.

USA:s försvarsminister Donald Rumsfeld säger dock att han finner anklagelserna om lejonen som ganska långsökta. ? Vi undersöker allt. Kom ihåg att vi har hittat dokument. Jag tror det var i Manchester, som visar att terroristerna tränas i att ljuga om hur de behandlas och de gör det ständigt och det fungerar alltid, säger Rumsfeld.

Okej, han har säkert rätt, de tränas säkerligen att "ljuga om hur de behandlas" och visst kan just denna Lejon-händelse låta lite långsökt. Men, den kan ju fortfarande vara sann och jag är relativt säker på att Donald Rumsfeld tränas i att bortförklara/ljuga om just sådana här anklagelser/händelser.

Så vem ska man tro på, vem ljuger?

Etiketter:

tidigare inlägg

arkiverat